Skip to content

Professzionális kozmetikumot használjak otthon?

  Hogyan lehet választani a sok-sok kozmetikai termék közül?

  Manapság végelláthatatlan a kozmetikai termékek köre, amelyet megvásárolhatunk a drogériákban, az interneten vagy a kereskedelmi láncoknál. Általában ezek között árban és összetételben is lényeges különbségek vannak. A drágább nem minden esetben jobb a tapasztalataink szerint. A professzionális termékeknek van számos előnye: a kozmetikusok számára kifejlesztett termékek többnyire sokkal nagyobb koncentrációban tartalmazzák az értékes hatóanyagokat, mint számos, a kereskedelmi forgalomban elérhető társuk.

  Miben tud segíteni a kozmetikus?

  Az sem jó, ha mindent magunkra kenünk, ami szembe jön. Ahogyan az ujjlenyomat, a bőrünk is egyedi. Noha bizonyos jellemzők (pl.  a pórusok mérete, a bőr színe, az apróbb erek tágultsági foka) alapján tudunk kategorizálni, mégis érdemes szakemberre bízni, hogy megállapítsa, hogy pontosan milyen a bőrtípusunk. A kozmetikákban, szépségszalonokban dolgozó kozmetikus szakemberek arra lettek kiképezve, hogy pontosan tudják, hogy az egyes bőrtípusok milyen ápolást igényelnek. Ez az ápolás nem csak a szalon körülmények közötti, professzionális gépekkel, krémekkel, technológiákkal, kozmetikus fogásokkal érhető el, hiszen a szalonkezelések nagyon fontos kiegészítője az otthoni ápolás is.  A kozmetikussal általában havonta egyszer-kétszer, az elszántabbak hetente találkoznak. Otthon viszont legalább reggel és este foglalkozunk a bőrünkkel. Nem mindegy, hogy milyen anyagokkal tisztítjuk és ápoljuk az arcunkat (pl. lehet, hogy túlszárítjuk, vagy éppen túl zsíros krémet használunk). Az sem jó, ha a nyakra és a dekoltázsra nem gondolunk: egy idő után ezeknek a területeknek az ápoltsága feltűnően eltérő lesz.  A helyes otthoni rutinnal sokkal hatékonyabb és hosszabb távú eredményt tudunk elérni. 

  Mi az a napi rutin?

  Az a tapasztalatunk, hogy nagyon keveseknek van napi arcápolási rutinja. Ez azt jelenti, hogy egy rendszert kell kialakítani a mindennapi arcápolásban. Alapos, de kíméletes tisztítás után tilos otthon nyomogatni, vakargatni a bőrünket, mert csak komolyabb kárt okozunk. Ápoljuk a kozmetikusunk által javasolt nappali és éjszakai krémmel. Az AW Cosmetics Csapata az általa alkalmazott termékcsaládokból olyan rövid, de rendszeres rutinokat fejlesztett ki, amelyek már önmagukban is sokat javítanak a bőr állapotán.

  Miért fontos a termékek összetétele?

  Egyes professzionális termékek egymással kompatibilisek, azaz egymásra épülve fejtik ki – egymást erősítő – a hatásukat. Sokkal kisebb az irritáció vagy allergiás reakció hatása is, hiszen szakembereink pontosan ismerik a termékek egyes összetevőit és azok bőrre gyakorolt hatását is. Ezáltal csak olyat ajánlanak, amelyek az adott bőrtípus és bőrállapot tekintetében a legoptimálisabb.

  Látogass el hozzánk és próbáld ki Te is a termékeinket. Még nem volt csalódott vendégünk!

   

  Loading...