Skip to content

Lézeres szőrtelenítés

A haj és a szőr pigmentációját a szőrtüszőben található melanociták szabályozzák. Ezek termelik melanint termelnek és bejuttatják azt a szőrtüszőbe. Ez a folyamat csak az anagén szakaszban játszódik le, azt követően már nem. Ezért minden szőrtelenítés alapja, hogy ilyen stádiumban lévő szőrszálakra tudunk hatni.

Az általunk alkalmazott lézer ugyanis a melaninba abszorbeálódik, hőenergiává alakul, és hőkárosodást okoz a melaninban. Különösen a dióda lézert széles körben használják szőrtelenítésre, mivel a dióda lézer hatékonyabb és kevésbé fájdalmas, mint más lézerek. Ezért választottunk mi is a számtalan lézer típus közül, dióda lézert. A 808 nm Diode Laser nagy teljesítményű és rendkívül hatékony berendezés.

Számtalan szőrtelenítő berendezést megvizsgáltunk és az előzetes piackutatásaink alapján megvásároltuk a szerintünk leghatékonyabb berendezést, amely már a Debreceni szalonunkban is elérhető!

A rajtunk lévő szőr meglepő módon nem egyszerre növekszik: a szőr- vagy a hajszálaink között vannak hosszabbak és rövidebbek, vastagabbak és erőtlenebbek. Ennek az az oka, hogy minden egyes szőrszálunknak van egy saját növekedési üteme, amely négy fázisból áll: a növekedési szakaszból (anagén ), a degeneratív stádiumból (katagén), a nyugalmi szakaszból (telogén) és a kiürülési szakaszból (exogén ).

A készülékről készült videó elérhető itt: