Skip to content

A férfiak a kozmetika világában

  Az elmúlt időszakban egyre több kozmetikai eljárás és kozmetikum került kifejlesztésre kifejezetten a férfiak számára.

  Ennek egyfelől az az oka, hogy a kozmetikai ipar is felismerte, hogy a férfiak más elvárásokat fogalmaznak meg az egyes termékekkel, eljárásokkal szemben, mint a hölgyek.

  A férfiaknak más felépítésű a bőrük, ezért a férfi bőrrel összefüggésben egészen más problémákra kell a kozmetikai iparnak választ adnia.  Szerencsére ezt nem csak a férfi bőrrel foglalkozó tudományterületek, ipari szereplők, hanem maguk a férfiak is felismerték. Ennek köszönhetően egyre több férfi látogat el a férfiak számára is sajátos kezeléseket kínáló kozmetikai, esztétikai szalonokba.

  A férfiak bőre az arcon és a testen is más szerkezetű, mint a nőké, amely a férfiakra jellemző tesztoszteron hormon fokozott jelenlétével magyarázható. A férfiak bőre többnyire vastagabb, masszívabb, tömörebb, zsírosabb és szőrösebb, mint a nőké. A bőr tömörségét biztosító rostok mennyisége jóval nagyobb a férfiak bőrében és azok egészen más struktúrájúak, mint a hölgyek esetében. Ennek köszönhetően a férfiak bőrén sokkal később jelennek meg az első ráncok, foltok, vagy a bőr megereszkedése. Ugyanakkor például a megjelenő ráncok a férfiak esetében sokkal szembetűnőbbek és az elmélyülésük is többnyire sokkal gyorsabban bekövetkezik, mint a hölgyek esetében.

  A férfiak pórusai nagyobbak, ezért bőrük zsírosabb és hajlamosabb a bőrproblémákra is. Mivel a férfiaknak sokkal több faggyúmirigyük van, sokkal több a faggyút a bőrfelszínre vezető pórusaik száma is. Ezért a férfiak bőre zsírosabb és fényesebb, így az idősebb férfi bőr kevésbé veszít nedvességtartalmából, mint a nőké, vagyis a férfiak általánosságban kevésbé küzdenek a bőr kiszáradásának problémájával.

  Ugyanakkor a pubertás kortól alkalmazott borotválkozási szerek jelentősen megviselik a férfiak bőrét. A borotva eltávolítja a hámsejtek felső rétegét, így a bőr érzékennyé válik a külső hatásokra, könnyen kipirul, kiszárad.

  A tapasztalataink azt mutatják, hogy a férfi vendégeink közel fele küzd valamilyen borotválkozással összefüggő bőrproblémával.

  Hasonlóképpen kevésbé jellemző a férfiakra a narancsbőr kialakulása is. Ha meg is jelenik, akkor is jóval később, mint a hölgyek esetében. Ugyanakkor a hasi zsír és az úszógumi effektus vagy sörhas náluk sokkal gyakrabban jelentkezik. Ezekre a problémákra kiválóan alkalmasak a különböző kezelések, különösen a PowerShape2 alakformáló berendezéssel kúraszerűen végzett terápia. Ezzel ugyanis testtérfogat csökkenés, vagyis fogyás érhető el, amely a fogyókúrák egyik fontos célja.

  A férfiak bőrének jót tesz a professzionális minőségi termékek használata, a hatékony bőrápolási rutin és az óvatos, tiszta, éles pengével végzett borotválkozás.

  Loading...