Skip to content

UV-mentes barnulás

A modern kozmetika olyan megoldásokat is kidolgozott, amelyek védik a bőrt a káros hatásoktól. Az UV-mentes barnulás egy olyan természetes barnító eljárás, amelyet használhatnak a kismamák, az érzékeny bőrűek, a napallergiában szenvedők, a gyorsan leégők és mindenki, aki nem szeretné a bőrét kitenni a káros sugárzásnak.
Az UV-mentes barnító technológiával akár 10 perc alatt gyönyörű barnaságot kölcsönözhetünk a bőrnek.
A modern kozmetika így már azt is biztosítani tudja, hogy a barna szín eléréséhez ne kelljen órákat eltölteni a napon és ne kelljen szoláriumba járni. Ezzel együtt nem kell tartani az öregedést felgyorsító és káros UV-hatásoktól sem.

A kezelés során kizárólag természetes alapanyagokat használunk, amelyek parabén- és gluténmentesek, csomagolásaik pedig ftalátmentesek. A barnító eljáráshoz használt természetes alapanyag egy speciális cukor származék (a DHA-Dihydroxyactone), amely kémiai reakcióba lép a bőr felső hámrétegében található aminosavakkal és így alakul ki a természetes nyári barnaságot idéző gyönyörű napbarnított bőr.

Az oldat bőrfelületre juttatását követően a barna szín azonnal látható, míg a DHA általi barnaság 24 óra alatt teljesen kialakul. Az eredmény pedig egy gyönyörű és természetes barna bőr. Az elért szín teljes mértékben vízálló és általában 7-10 napig tart a bőr hidratáltságától és az előkezelésétől függően. A bőr csupán 4-5 nap után, az elhalt hámsejtek leválását követően kezd el fokozatosan fakulni.

Az eljárás alkalmazható minden évszakban, a megfelelően hidratált bőr esetén szünetet sem kell tartani.

A bőr megfelelő előkészítésével, helyes kondicionálásával majd a kezelést követő ápolásával jelentősen növelhető az UV-mentes barnítás eredményességét és tartósságát.

Hogyan készüljünk a barnításra?

 • A barnító anyag akkor tudja a megfelelő hatásfokot a bőrünkön elérni, ha az friss, hidratált és nem zárja el a barnító eljáráshoz használt természetes anyag elől az utat a felhalmozódott, elhalt hámsejtek.
 • Éppen ezért a barnítást megelőzően (is) figyeljünk a testünk és sejtjeink fokozott hidratálására kívül-belül: igyunk sok folyadékot, hogy a bőrünk belülről is hidratált lehessen.
 • Emellett hidratáljuk gazdagon tápláló anyagokkal kívülről is a testünket: kiválóan alkalmasak erre a bőrtípusunknak megfelelően kiválasztott testápoló termékek.
 • Gondoskodjunk a bőrünk légzésének a támogatásáról is: a bőrradírozás nagymértékben segíti a bőrünket a megújulásban.
 • Közvetlenül a kezelés előtt is szükséges leradírozni az elhalt, száraz hámsejteket, így megakadályozhatjuk, hogy a barnulás a száraz bőrfelületnek köszönhetően cserepes vagy foltos hatású legyen.
 • A barnítás egyenletes biztosítása érdekében figyeljünk arra, hogy a bőrünkre a kezelés előtt már ne kerüljenek kémiai anyagok (kerülni kell a szappan használatát, a magas pH értékű készítményeket és zuhanyzás közben használatos hidratáló szereket, a smink és parfüm használatát).

Mit hozzunk magunkkal a barnításra?

 • Az UV-mentes barnításra kényelmes sötét, bő szabású ruhában és alsóneműben célszerű érkezni. A szűk ruha ledörzsölheti vagy elmaszatolhatja a bronzosítót.
 • Célszerű sötét színű alsóneműt viselni a kezelés során.
 • A kezelés 10-15 percet vesz igénybe mindössze és az eljárást követően vissza lehet térni a mindennapi tevékenységek végzéséhez.
 • A kezelés után négy órát követően lehetséges a zuhanyozás. Az első zuhanyozáshoz csak tiszta víz használata ajánlott (tusfürdőt csak a másnapi zuhanyozáshoz célszerű használni a kívánt hatás elérése érdekében)
 • Az intenzívebb szín elérése érdekében a kezelések között is figyeljünk a bőrünk fokozott hidratálása.