Skip to content

Drónok a kozmetikában

    A kozmetikai beavatkozások ún. tű nélküli beavatkozások. A kozmetikai kezelések során különböző eszközökkel, elektrokozmetikai berendezésekkel kívülről juttatjuk az értékes hatóanyagokat a bőrbe, hatékonyabb ráncfeltöltést és látványos arcfiatalítást eredményezve.

    Az új eljárás onnan kapta a nevét, hogy a kis gömböcskébe csomagolt hatóanyag, mint egy drón elindul a bőrbe. A hatóanyag útja ugyanakkor nem céltalan. Ennél a hatóanyag technológiánál ugyanis van egy irányító rész is, amely a hatóanyaggömböcskét pontosan oda irányítja, ahol a bőrünk sejtjei azt észreveszik.

    A sejtek felületén ugyanis vannak érzékelők, amelyek, mint egy mozgásérzékelő jeleznek a sejtnek, ha számára valamilyen értékes tápanyagot érzékelnek. A sejt így azokat könnyebben be tudja kebelezni, vagyis a hatóanyagok hasznosulása is sokkal hatékonyabb, mint amikor a hatóanyagok bolyonganak a sejtek közötti térben, keresve a bejáratot. Ez az új hatóanyag beviteli technológia az említett mozgás érzékelőkhöz, azaz a sejtek receptoraihoz irányítják a hatóanyagokat. Azok így sokkal hamarabb ki tudják fejteni a hatásukat, hiszen, ha csak bolyonganának a sejt közötti térben, sokkal több időt venne igénybe, mire megtalálnák a sejtekbe vezető bejáratot. Sőt egy részük soha nem is jut el oda, így a különböző, a bőrbe bejuttatott értékes hatóanyagok a csomagolásból (pl. liposzóma gömböcskékből) a sejt közötti térbe ürülnek, ahonnan csak elenyésző százalékuk tud felszívódni a sejtekbe.

    A dróntechnológiás hatóanyag bevitelre épülő termékeket megtalálja az AW Cosmetics kezelési palettáján.

    Loading...