Skip to content

Zavarnak a striák? Segítünk!

   

  A striák az elhízás, a hirtelen növekedés, a gyors súlygyarapodás, egyes gyógyszeres terápiák vagy a terhesség következtében alakulhatnak ki. A terhességből adódó striák a nők 50-90%-át érintik. A striák általában a hason és a mellen alakulnak ki a második vagy harmadik trimeszterben.
  Az AW Cosmetics komplex kezelési metódusával segítünk a striák mérséklésében: kidolgoztunk egy olyan kombinált kezelés sorozatot, amellyel kitűnő eredményeket lehet elérni a megereszkedett hasi bőr, a cellulitbontás és a súlyfelesleg területén.

  A Washington és a Michigani Egyetem kutatói egy tanulmányukban (Karhade et al. 2021) rámutattak, hogy a bőrön keletkező striák a bőrpírtól lilaszerű viszkető csíkok formájában kezdődnek, amelyek hónapok vagy évek alatt érlelődnek fényes, hipopigmentált, atrófiás, állandó, hegszerű sávokká.
  Bár az ilyen elváltozás fizikailag nem káros, az elváltozások általában zavarják az érintetteket. Olyannyira egyes tanulmányok arról is beszámolnak, hogy ezek az elváltozások negatív hatással vannak a nők pszichológiai és érzelmi egészségére.

  A Washington és a Michigani Egyetem kutatói 116 olyan nőt vizsgáltak, akiknél kialakultak striák a terhesség során.
  A résztvevők csaknem felének (45%) a kórelőzményében szerepelt stria a korábbi terhességekből. 33%-uknak egyéb okokból eredő striás elváltozása volt, és 65%-uk számolt be striás kórelőzményekről a családjában.
  A kutatók arról számolnak be, hogy a leggyakrabban érintett terület a has (87; 75%), majd a mellek (50; 43%), a csípő (50; 43%), a comb (36%), illetve fenék területe (22; 19%).
  A résztvevőket leginkább az zavarta, hogy ezek az elváltozások tartósak, az elszíneződés miatt szembetűnőek, és a kellemetlen érzést (viszketést vagy a fájdalmat) okoznak.

  A kutatás arra is rámutatott, hogy az ilyen bőrelváltozások zavarják a legtöbb érintettet. A válaszadók szerint a striáknak köszönhetően életminőségbeli csökkenést tapasztaltak, korlátozottabbá váltak az öltözködési lehetőségeik, romlott az az önbecsülésük, szorongás, depresszió alakult ki.

  Az AW Cosmetics komplex kezelési metódusával segítünk a striák mérséklésében: kidolgoztunk egy olyan kombinált kezelés sorozatot, amellyel kitűnő eredményeket lehet elérni a megereszkedett hasi bőr, a cellulitbontás és a súlyfelesleg területén. A kezelés egy olyan kombinált kezelés sorozat, amely heti rendszerességgel ajánl egymásra épülő alakformáló beavatkozásokat:
  egy Power Shape2 kezeléssel fellazításra kerül a zsírszövet, majd a lézeres, rádiófrekvenciás kezelés eredményeként a kötőszövet feszesítésére is sor kerül. Közvetlenül ezt követően gondoskodunk a felesleges salakanyag eltávolításáról egy professzionális nyirokmasszázs berendezésnek köszönhetően. Néhány nap múlva egy illóolajos testtekercselésre hívjuk vissza a vendégünket, amely más működési mechanizmusoknak köszönhetően feszesíti a bőrt. Valamely sporttevékenységgel kombinálva és a táplálkozásra is odafigyelve látványos eredmények érhetők el.

   

  Forrás: Chang, A. L. S., Agredano, Y. Z., & Kimball, A. B. (2004). Risk factors associated with striae gravidarum. Journal of the American Academy of Dermatology, 51(6), 881-885.
  Yamaguchi, K., Suganuma, N., & Ohashi, K. (2012). Quality of life evaluation in Japanese pregnant women with striae gravidarum: a cross-sectional study. BMC research notes, 5(1), 1-6.
  Karhade, K., Lawlor, M., Chubb, H., Johnson, T. R., Voorhees, J. J., & Wang, F. (2021). Negative perceptions and emotional impact of striae gravidarum among pregnant women. International journal of women’s dermatology, 7(5), 685-691.

  Loading...