Skip to content

Professzionális lézeres szőrtelenítés az AW Cosmeticsnél

  Számtalan szőrtelenítő berendezést megvizsgáltunk. Az előzetes piackutatásaink alapján megvásároltuk a szerintünk leghatékonyabb lézeres szőrtelenítő berendezést, amely már a Debreceni szalonunkban is elérhető!

   

  A rajtunk lévő szőr meglepő módon nem egyszerre növekszik: a szőr- vagy a hajszálaink között vannak hosszabbak és rövidebbek, vastagabbak és erőtlenebbek. Ennek az az oka, hogy minden egyes szőrszálunknak van egy saját növekedési üteme. Ez a növekedési folyamat négy fázisból áll: a növekedési szakaszból (anagén), a degeneratív stádiumból (katagén), a nyugalmi szakaszból (telogén) és a kiürülési szakaszból (exogén).

  A haj és a szőr pigmentációját a szőrtüszőben található melanociták szabályozzák. Ezek melanint termelnek és bejuttatják azt a szőrtüszőbe. Ez a folyamat azonban csak az anagén szakaszban játszódik le, azt követően már nem. Ezért minden szőrtelenítés alapja, hogy ilyen stádiumban lévő szőrszálakra tudjunk hatni.

  Az általunk alkalmazott lézer bejut a szőrtüszőbe és ott a melaninba abszorbeálódik. Ott hőenergiává alakul, és hőkárosodást okoz a melaninban, roncsolva így magát a szőrszálat. Nagyon fontos azonban, hogy a környező szövetek épek maradnak. A dióda lézert széles körben használják szőrtelenítésre, mivel az az egyes kutatási eredmények szerint hatékonyabb és kevésbé fájdalmas, mint más lézerek. Ezért választottunk mi is a számtalan lézer típus közül egy dióda lézert. A 808 nm Diode Laser nagy teljesítményű és rendkívül hatékony szőrtelenítő berendezés.

  A készülékről készült videó elérhető itt:

  https://youtu.be/fo4FVVVpb14

  Loading...