Skip to content

Hatékony bőrhalványító, foltkezelő program az AW Cosmeticsnél

  A bőrünk színét számos tényező befolyásolja: ilyen többek között a vörösvértestekben lévő hemoglobin, a hámsejtekben található melanin vagy éppen a szarurétegben oldott karotinok mennyisége.

  A melanin egy védőpigment a bőrben, amely részben blokkolja az UV-sugarakat, másrészt pedig megvédi a sejtek DNS-ét a káros UV-sugaraktól. Számos előnyös tulajdonsága mellett a melanin szerepet játszik a kóros pigmentációban és a melanoma kialakulásában is.

  A hiperpigmentációról beszélünk akkor, amikor túl sok pigment keletkezik a bőrben. Ez számos okra visszavezethető: kialakulhat gyulladás után a pigmentáció, terhesség, gyógyszerek, egyes illatszerek, betegségek hatására, a fokozott UV-sugárzás vagy a bőr mélyebb fizikai sérülése következtében.

  A melanin túltermelése révén különböző elhelyezkedésű, nagyságú, sötétebb vagy világosabb színű foltok jelenhetnek meg a bőrön. Ez az elváltozás zavarhatja az érintetteket, ezért az ősz beköszöntével érdemes rájuk nagyobb hangsúlyt fordítani. Egy amerikai kutatás szerint a hiperpigmentációval érintettek 21,8%-a úgy érezte, hogy mások nem a személyére, hanem a bőrproblémájára összpontosítanak, 32,7%-a nem érezte magát vonzónak a bőre miatt, míg 23,6%-a úgy érezte, bőrproblémája negatívan befolyásolja a mindennapjait.

  Az AW Cosmetics pigment problémás bőrre alkalmazott kezelése a Janssen Cosmetics termékcsaládjának köszönhetően láthatóan halványítja a pigmentfoltokat, csökkenti a kiterjedésüket és a további kialakulásuk megelőzése révén egységes bőrtónus alakul ki. A heti rendszerességű szalonkezeléseket egy otthoni ápoló termékkel egészítjük ki: a két fázisú otthoni Melafadin koncentrátumunk egy magas hatóanyag tartalmú, aktív, intenzív bőrhalványító koncentrátum, amely gátolja a melanin szintézist, véd az oxidatív stressz ellen, segíti a bőr természetes védekező képességét és aktiválja a kollagén szintézist.

  Video:

  Forrás:
  Di Petrillo, A., González-Paramás, A. M., Era, B., Medda, R., Pintus, F., Santos-Buelga, C., & Fais, A. (2016). Tyrosinase inhibition and antioxidant properties of Asphodelus microcarpus extracts. BMC complementary and alternative medicine, 16(1), 1-9.
  Báthory Katalin- Juhász Klári (2020): Kozmetikai diagnosztika. 153.
  Panzella, L., & Napolitano, A. (2019). Natural and bioinspired phenolic compounds as tyrosinase inhibitors for the treatment of skin hyperpigmentation: Recent advances. Cosmetics, 6(4), 57.
  Taylor, A., Pawaskar, M., Taylor, S. L., Balkrishnan, R., & Feldman, S. R. (2008). Prevalence of pigmentary disorders and their impact on quality of life: a prospective cohort study. Journal of cosmetic dermatology, 7(3), 164-168.

   

  Loading...